Kezdőlap > General, Windows 8 > RDP 8.0

RDP 8.0


Kijött egy frissítés, amely a Windows 7 SP1/2008 R2 SP1 operációs rendszerek Távoli asztal alkalmazását frissíti (RDP kliens). Ez az eddigi 6.1.7601 verziót (amely maximum az RDP 7.1-es protokoll kezelésére volt alkalmas) lecseréli a 6.2 (.9200) verzióra, amely már az RDP 8.0-s verzióval is megbirkózik.


A régebbi RDC verziókról alkotott véleményeim többek között itt és itt találhatóak meg. A jelenlegiről tudni kell, hogy a RemoteFX-re fókuszál a leginkább, de a Windows 8/2012 rendszerek esetén hasznos lehet a Kapcsolatjelző sáv (Connection bar) bővülése egy helyi menüvel, amely elérhetővé teszi a Metro Microsoft design style típusú alkalmazások helyi menüjét, az eszköztárt (angolul Charm bar, a magyar RDC verzióban Gombok (???) néven), a dokkolást (angolban Snap), az ilyen típusú alkalmazások közti váltást, valamint a Start menü előhívását.

Van, aki a legjobban mégis annak a pipának fog örülni, amely lehetővé teszi a kapcsolat bontásakor (nem kijelentkezéskor, csak bezáráskor) megjelenő üzenet (“A programok a kapcsolat bontása után is futni fognak a távoli számítógépen. Később újra csatlakozhat ehhez a távoli munkamenethez, ha újra bejelentkezik”/ “Programs on the remote computer will continue to run after you have disconnected. You can reconnect to this remote session later by logging on again.”) kikapcsolását. Ha mégis vissza akarjuk kapcsolni, akkor a

HKCU\Software\Microsoft\Terminal Server Client

kulcs alatt ShowShutdownDialog érték 1-re változtatásával tudjuk.

Ugyanakkor ne felejtsük el, hogy az új verzióval néhány dolog nem, vagy nem úgy fog működni, mint eddig. Erről a cikk elején már megadott hivatkozáson olvashatunk bővebb információkat.

Kategóriák:General, Windows 8 Címkék: , ,
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: