Kezdőlap > Exchange > Nyilvános mappák együttélés Exchange 2010 – 2016

Nyilvános mappák együttélés Exchange 2010 – 2016


Adott helyen most érkezett el az idő, hogy migráljanak Exchange 2010-ről 2016-ra. A migráció előkészítése során eljött a Nyilvános mappák elérhetőségének problémája is, amit ebben (s szükség esetén ebben) a cikkben leírtak alapján érdemes végigvinni.

A piros gomb természetesen itt sem maradt el… Az első gond, ami felmerült, az volt, hogy a meglévő DAG kiszolgálókon csak egyikre hozták létre a PFProxy fiókot – miközben érdemes mindkét kiszolgálóra ezt megtenni. Egy másik gond egy beállítás volt: mivel új adatbázisok kerültek a szerverekre, amelyek csak a jelzett fiókokat tartalmazták, még egy dolgot javasolt beállítani: az RPCClientAccessServer értékét. Ez azért szükséges, mert ezek a fiókok vagy csak Exch1-en, vagy csak Exch2-n léteznek, ám a kliensek által használt hozzáférési pont egyszerre csak egyikre mutat – így előfordulhat, hogy pont a másik kiszolgálóra visz minket, mint amelyik PFProxy-t akarjuk elérni (pontosabban amelyik PFProxy nyilvános-mappa adatbázisát).

Az már csak “apróság” volt, hogy amivel akarták tesztelni (a fentiek javítása után) egy Outlook 2019 volt. Ez a hivatalos mátrix szerint nem jó az Exchange 2010-hez. Látszólag nincs vele baj, de miután végre eljutottak ahhoz a ponthoz, hogy megnyíljanak a Nyilvános mappák, az adott teszt-fiók teljes jogosultsága esetén is csak és kizárólag törlést engedett az adott nyilvános mappán (se új elem, se új almappa, gyakorlatilag semmi tevékenységre nem volt alkalmas). Amennyiben kérésemre ugyanezt egy 2016-os verzióval végezték, máris nyugodtan dőltek hátra: következett (volna) a postafiókok migrációja – de ez már egy másik problémát hozott elő 🙂

 1. jpetrenyi
  március 19, 2020 - 3:12 du.

  Látom, szereted a kihívásokat. 🙂 Az a helyzet, hogy szvsz sokkal egyszerűbb átmigrálni az összes mailboxot (ezek ugyanis látják a régi PF-eket), majd ha mindenki átment, akkor egy hősies rohammal áttolni a nyilvános mappákat. Minimális kiesés, no ugribugri.

  • március 19, 2020 - 3:28 du.

   Tudomásom szerint az Exch2016-on található mailboxok pont, hogy nem látják a 2010 PF-ket, ha nincs egy proxy-user… De ha arra gondoltál, hogy mindenkit áttolni az újra (addig nincs PF), majd PF-ket átvinni – igen, ez tényleg egyszerűbb. De nem mindig lehet mindenkit egy mozdulattal áttolni – ilyenkor jön a coexistence…

 2. jpetrenyi
  március 19, 2020 - 6:26 du.

  Bocsi, rosszul tudod. Mostanában toltam végig két migrációt is, a 2016-on lévő postafiókok simán látják a 2010-es PF-eket. Proxy userekkel nem foglalkoztam, persze, lehet, hogy voltak.

  • március 21, 2020 - 7:17 de.

   Hm… Mi volt a RemotePublicFolderMailboxes értéke? Morfondírozok: ha üres, akkor mi alapján találja meg a PF-ket?

 1. április 20, 2020 - 10:57 de.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: