Kezdőlap > Windows 10 > Windows 10 Defender vs. MSE

Windows 10 Defender vs. MSE


Abban kérték nemrégiben a segítségem, hogy egy Windows 7-es gépről Windows 10-re történő frissítés után minden bekapcsoláskor egy hibaüzenet jelent meg:

Defender

Utánajárva a dolgoknak, kiderült, hogy a hibaüzenet „csak” arról értesíti a felhasználót, hogy nem tudja elindítani a Defender védelmét.

Megpiszkálva a dolgokat, kiderült, hogy eredetileg a Win7-en az MSE került telepítésre, s ez valamiért a frissítés során nem került eltávolításra. Amennyiben az MSE-ben kikapcsoltuk az aktív védelmet, máris be tudtuk kapcsolni a Defender szolgáltatásait.

Igen ám, de mi legyen az MSE-vel? Nos, eltávolítani „rendesen” nem lehet, mert a telepítő/eltávolító az operációs rendszert ellenőrzi, s Win10-et észlelve egyből leállítja a folyamatot. A szolgáltatást grafikusan nem lehet leállítani vagy tiltani, így registry-turkálással lehet „4” értékűre állítani – ezzel a következő újraindulást megakadályozni. S innentől vagy békén hagyjuk, vagy ha a maradványait is ki akarjuk gyomlálni, akkor további mély szintű garázdálkodások szükségesek…

  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Hozzászólás