Kezdőlap > General > Java: invalid characters

Java: invalid characters


Most, hogy újabb tanfolyamon vagyok túl, ismét az elmaradt problémák felé fordulhatott a figyelmem. Az egyik tényező, ami miatt ismét a Java-vacakolás került előtérbe, hogy áprilistól a 7-es vonalat ki szeretné vezetni az Oracle – így aki nem tért át, annak érdemes mielőbb körbejárni a 8-as telepítésének problémáját, kipróbálni, hogy a saját hálózatában miként tudja kiszórni/frissíteni az alkalmazást.

Az új verzió telepítése enyhén szólva nem vált a szívem csücskévé. Például bizonyos körülmények esetén telepítésnél (és eltávolításnál is!) jelentkezik az a hiba, hogy a művelet végrehajtása után dob egy ablakot, „java.lang.IllegalArgumentException: Invalid characters in hostname” üzenettel. Bár látszólag minden rendben lezajlik, de egyrészt zavaró a hibaüzenet, másrészt egyes oldalak nem is látják a Java-t működőképesnek (beleértve az ellenőrző oldalakat – mint a java.com alatt található Verify your Java Version). Ugyanakkor egy internetet nem igénylő, belső Java-tesztelő oldal csont nélkül felismeri a telepített alkalmazást – természetesen miután meglépjük az Oracle által beépített belső védelmi mechanizmust, amiről itt írtam.

A hiba okára nem volt egyszerű rájönni: a még hálózatban található proxy (jelen esetben ISA) zavarja a kommunikációt, még akkor is, ha telepítve van a kliens-alkalmazás. Sőt, továbbmegyek: a monitorozást követően hiába engedélyezzük a Java által igényelt oldalakat, mindenki részére, a hiba nem akar megszűnni. Hogy csavarjunk egyet a dolgon, amennyiben nincs internetkapcsolat, a telepítés gond nélkül lezajlik.

Szokásommal ellentétben a cikket most nem a megoldással zárom – ugyanis még nem találtam meg. Azt, hogy hálókártyát tiltani, telepíteni, utána ismét engedélyezni – khm…, nem tartom túl elegánsnak… Viszont ha valaki beleszalad ebbe a hibába, akkor netalán érdemes ellenőriznie, hogy nem-e szintén az enyémhez hasonló gondja akadt.

Reklámok
Kategóriák:General
 1. Lotus
  március 26, 2015 - 8:45 du.

  ISA? Hogyhogy nem TMG?

  • március 27, 2015 - 8:38 de.

   Ott még ISA van, nem volt keretük “feljebb” lépni…

 1. április 15, 2015 - 4:37 du.
 2. július 11, 2015 - 1:12 du.
 3. július 8, 2016 - 12:35 de.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: