Kezdőlap > General > Oracle frissítések

Oracle frissítések


Úgy látszik, a szokásos Java morgolódástól nem menekülök… Az e heti „gigantikus” Oracle frissítés-csomag (169 db) egy része az említett keretrendszerre vonatkozik, így mindenképp érdemes frissíteni.

Ha már elkezdtük kiszórni a 8-as sorozatot, s bevált, akkor természetesen ezt a frissítést töltsük le. Igaz, hogy már a 32-bites verzió is kétszer nagyobb, mint az előző sorozat tagjai, de az informatikában a növekedés nagyjából minden újabb alkalmazásra igaz – még ha nem is ekkora mértékben.

Ha még mindig a régebbi, 7-es sorozatot használjuk, mielőbb teszteljük le az újabb verziót, ismerve, hogy nemsokára a 7-es életciklusa végéhez érkezik. Ezt bizonyítandó, bár a jelzett sorozat tagjaira is gondoltak, s azok is megkapják a (most már hagyomágyosnak tekinthető) duál-csomagot, fontos, hogy amennyiben a gép közvetlenül kilát az internetre, pl. otthoni felhasználóknál, tegnaptól kezdve a frissítési mechanizmus már a 7-es sorozat helyett is a 8-as sorozatot fogja letölteni. Továbbmegyek, akinek a gépén mindkettő rajta van, eltávolításra kerül a kifutó verzió.

Érdekességként visszatértek a kibontás utáni egy-állományos telepítőre, most már nem a .cab állomány tartalmazza a telepítési kódokat, hanem a régi, 1.5-ös sorozathoz hasonlóan egy .msi csomag az egész – ez akár jó hír is lehet…

 

Reklámok
Kategóriák:General Címke: , ,
  1. január 23, 2015 - 10:00 de.

    Update: akár SCCM-el, akár “sima” .msi formában próbáljuk kiszórni a hálózaton, hibára fog panaszkodni, pl. “Error 1722. There is a problem with this Windows Installer package”. Utánajárva, a telepítő elhasal adott ponton, jogosultsági problémára hivatkozva. Amíg nem oldják meg a 8-as sorozat ezen problémáját (az előző update-nél is hasonló volt), addig valószínű inkább mindenki marad a 7-eseknél…

  1. március 26, 2015 - 3:59 du.
  2. július 8, 2016 - 12:34 de.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: