Kezdőlap > Exchange > Exch 2010 SP3 UR8 – nem szabad!

Exch 2010 SP3 UR8 – nem szabad!


Bár nem szeretném elvenni a kenyeret a különböző hírportáloktól, de néhány nap eltelte után sem láttam még azt a hírt, hogy a Microsoft ismét elbaltázott egy frissítést (részint érthető, hiszen csak az hibázik, aki dolgozik – részint viszont olyan alaphiba csúszott be, ami egy hétköznapi tesztelésen már kiderült volna).

Konkrétan nem egy akármilyen termék, a piacon csak bizonyos nyelvi verziókat érintő foltról van szó, hanem a címben említett javításról. A környezetemben a legtöbb levelezési rendszer Exch 2003/2010 alapokon nyugszik (ez nem reprezentatív felmérés 🙂 ), s ezeken elég sok felhasználó postafiókja tengődik. Nos, a rendszergazdáknak álmatlan éjszakákat okozni azzal, hogy a folt telepítése után az Outlook véletlenszerűen nem tud megnyitni elemeket (pl. levelek, mappák), nem tud státuszt váltani (pl. olvasott/olvasatlan), illetve ismételt jelszó-kérésekkel bombázza a felhasználót (közöttük lehetnek VIP-userek is) – véleményem szerint nem a legjobb Karácsony előtti elfoglaltság.

Megoldás: nem szabad feltenni. Aki már feltette, az nyugodtan távolítsa el, egy újraindítás szükséges, de a nyugalom érdekében megéri. A Microsoft már visszavonta a foltot, dolgoznak a problémán, egy újabb verziót fognak kiadni – de aki Wsus-al rendelkezik (ki az, aki nem?), ott is a “Nem engedélyezett” státuszról nyugodtan tegye “Tiltott” állapotba.

Reklámok
 1. december 12, 2014 - 7:36 de.

  Átemelte dragi77 és hozzászólt:
  Jó tudni:

 2. engedib
  december 15, 2014 - 10:25 de.

  Már kint van a javított változat 🙂

  • december 15, 2014 - 10:30 de.

   Igen, csak nem akartam egy újabb cikket írni erről 🙂 Ráadásul még ők sem teljesen biztosak benne, Wsus még nem látja 😉

  • december 17, 2014 - 9:47 de.

   Ma éjjel jött ki a Wsus-ra is, tehát már elfogadottnak tekintett 🙂

 3. engedib
  december 15, 2014 - 1:14 du.

  Tehát “business as usual” van, mikor a WSUS megkergül a különböző Exchange RU-tól és mindenáron fel akarja tolni a régit, valamint az MS-nek fingja sincs, hogy a szervízcsomagot javító hotfox javítása jó-e 😀

  • december 15, 2014 - 1:29 du.

   Azért nem épp. A Wsus nem akarja feltolni a régit, mert a MS már módosította, s csak felderítés módban van, de az újat még nem kapta meg. 😉

 4. Richard
  december 16, 2014 - 10:26 de.

  Az “Outlook 2010 támogatja decembertől az Exchange 2013 SP1 MAPI/HTTP protokollt” című update-t is visszavonták, és még nincs v2-je:
  http://support.microsoft.com/kb/2899591

  + a múltkori SCHANNEL / SHA1 update és az ehavi Root certificate update elkefélés. Nem nagy öröm mostanság a peccs keddeket várni, sem MS üzemeltetési mérnökként dolgozni. Ezelőtt 3-4 évvel (mikor még jól ment az MS-nél a quality assurance), nem jöttek ilyen sűrűn a bakik. Most vagy mindenkit a klód felé terelnek a trehány minőségű teszteléssel, v. arra akarják rávenni az ügyfeleiket h. mindenki tartson otthon szeparált replikát az éles rendszerhez minnél hasonlatosabb tesztkörnyezetből, amire minden hónapban elsőként eresztik a peccseket, mielőtt az élesre is merjék telepíteni.

  Év elején (még a 2013 SP1 megjelenése előtt) volt az UC architects podcastban egy redmondi exch product manager, na az arrogánsan azt volt képes válaszolni a quality és akkoriban nagy galibát okozó PF bug kérdésekre, hogy:

  “hja kérem, mi (A GYÁRTÓ!) nem tudjuk (A SAJÁT TERMÉKÜNK) fícsörjeinek minden egyes kombinációt letesztelni, ha használsz valamit élesben, építsd megy ugyanezt (!) laborban ,és teszteld ott le először te magad!”

  A bicska kinyílt a zsebemben erre a flegma hozzáállásra.

  • december 16, 2014 - 10:37 de.

   Igen, most már sajnos tényleg romlik a foltok minősége 😦 Valaki lehet, hogy egész jó forgalmat generálna, ha csak arról írogatna, hogy melyik foltot vonták vissza 🙂
   Abban mondjuk van valami, hogy nem tudnak minden kombinációt letesztelni. De ezt nem így kellene kommunikálni, illetve mintha nulla tesztelés történt volna, olyan alaphibák szoktak néha maradni…

 1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: