Kezdőlap > General > Java morgolódás

Java morgolódás


Úgy látszik, csak nem hagynak békémet az Oracle-nél… Az előző cikkemben említett időpont bekövetkeztével lejárt a régi verzió, így az újra történő frissítés volt a soron.

Akkor következett az első meglepetés, amikor a hivatalos oldalon a Java következő, 8-as verziója volt meghirdetve (aki most találkozik vele, elcsodálkozhat, hogy egyből update 25 – mindez azért, mert idén március óta a „háttérben” fejlesztik –, s bár nem támogatott XP-n, attól még felmegy arra is). Mindez azért volt furcsa, mert a cég hírei szerint csak 2015 első felében történt volna meg a váltás – ehhez képest most ez lett az elsődlegesen letölthető verzió. Ráadásul annyira elsődleges, hogy a „régi”, 7-es verzió újabb kiadása (71, illetve 72*) elég jól el van bújtatva.

(* Hogy miért van egyből kettő? Nos, az egyik a „stabil” verzió, a másik telepítése pedig csak bizonyos hibák jelentkezése során ajánlott.)

A kellemetlen meglepetés viszont ezután érheti a felhasználót: ugyanis a Java 8u20-tól kezdve a biztonsági csúszka legalja a „High” – magyarul a „Medium” lehetőség megszűnt… Csak arra nem gondolnak, hogy nem minden alkalmazás van „rendesen” megírva, ezáltal ez gondot okozhat. Helyette alternatívaként az augusztusban már említett „Exception sites” van javasolva – még szerencse, hogy központilag ezt is ki lehet szórni. Hogy nem lesz ugyanaz az élmény – hát… ez van. Ideiglenes megoldás lehet még a v7 telepítése – de utána?

Reklámok
Kategóriák:General Címke: , ,
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: