Kezdőlap > Windows 8 > Cisco VPN vs Win 8.1

Cisco VPN vs Win 8.1


Az itt már említett kliensen elérkezett a pillanat, hogy Win 8-ról 8.1-re térjenek. Tekintettel arra, hogy Ent verzióról van szó, ez nem a Store-ból történő frissítés telepítése, hanem a régimódi „in-place upgrade”-nek megfelelő folyamat: azonos nyelv, azonos bit-verzió – de csont nélkül lement.

Az első nagyobb gubanc akkor jött elő, amikor VPN-t akart használni, egy Cisco VPN-t használó hálózathoz. Azt érdemes tudni, hogy a „hagyományos” VPN-kliens már elérte életciklusa végét, így az új, AnyConnect kliensre való áttérés a javasolt. Igen ám, de ehhez fogadó-oldali módosítás is szükséges, ami jelen esetben nem járható út – maradt a kerülő-megoldás.

Első körben, ha valaki figyelmesen megnézi az eszközkezelőt egy ilyen frissítés után, bizony látni fog egy csomó felkiáltójeles eszközt a hálózati csatlakozóknál. Ezek a „Deterministic Network Enhancer” csatolók, amelyek minden hálózati csatlakozáshoz létrejönnek, „eltüntetésükre” érdemes telepíteni a DNE-frissítést (32-bit, 64-bit).

A következő lépés egy megfelelő Cisco-VPN kliens telepítése (ha esetleg régebbi verzió van), ez jelen esetben egy 5.0.07.0410 (32-bit), 5.0.07.0440 (64-bit) esetén.

Az utolsó lépés egy registry-módosítás. Ehhez menjünk a

HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\CVirtA

kulcshoz, s ott a DisplayName értéket módosítsuk úgy, hogy az elejéről levágjuk a „@oem8.inf,%CVirtA_Desc%;-t, ezáltal „Cisco Systems VPN Adapter” vagy „Cisco Systems VPN Adapter for 64-bit Windows” maradjon.

Ezek után nem maradt más hátra, mint csatlakozni és örülni 🙂

Kategóriák:Windows 8 Címkék: ,
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: