Kezdőlap > General, Windows 8 > Miért nem csatlakozik a Wifi?

Miért nem csatlakozik a Wifi?


Egy laptopon operációs-rendszer frissítés történt, az eddig használt Windows 7 helyét az újabb verzió vette át. A folyamat nagyjából gond nélkül lezajlott (volt néhány alkalmazás, amelyek eltávolítása kötelező jellegű volt, néhányat a frissítés után újra kellett telepíteni), az aggodalom (működni fog-e) nagyjából 4 óra eltelte után szűnt meg, amikor lehetett végre egér-billentyűt használni. Igen, egy „szűz” 20-30 perces telepítéshez képest rémálom, viszont az alkalmazások, beállítások – s főleg a kimondott igény miatt – ezt az utat kellett követni.

A frissítés után következett az ellenőrzés, amelynek során a gép felhasználója arra panaszkodott, hogy újraindítás után minden alkalommal kézi módon kell csatlakozzon a vezeték nélküli hálózathoz, annak ellenére, hogy jó a jelszó, sőt, bepipálta az automatikus csatlakozást is. Utánajárva a problémának, kiderült, hogy a hordozható eszköznek mindkét hálózati csatolóját használta: a vezetékes és a vezeték nélkülit is – egyszerre.

A megoldáshoz szükséges tudni, hogy a Windows 8 esetén van egy beállítás, amely alapértelmezetten megakadályozza, hogy egyszerre több kapcsolatot létesítsünk akár a tartománnyal, akár az internet felé. Amennyiben tehát a vezetékes kapcsolat csatlakozott állapotban van, a wifi már nem csatlakozik (már felépült állapotban bontja a wifi-kapcsolatot), általában az előbbi ugyanis nagyobb áteresztő-képességű. Természetesen kézzel felül lehet bírálni ezt az elképzelést – ezért működött a kézi csatlakozás.

Előbbi ismeretében már „csak” engedélyezni kell az egyidejű kapcsolatokat (az alapértelmezett tiltás tiltásával), s máris vidám mosolyt látunk a felhasználó arcán. Ezt vagy házirendben (akár helyi, akár csoport-) tudjuk megoldani:

Computer / Admin templates / Network / Windows Connection Manager / Minimize the number of simultaneous connections…

vagy registry-beállítással tudjuk szabályozni:

HKLM\Software\Policies\Microsoft\Windows\WcmSvc\GroupPolicy kulcs alatt fMinimizeConnections duplaszó létrehozással.

Kategóriák:General, Windows 8 Címkék: ,
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. szeptember 5, 2014 - 9:23 de.
  2. március 5, 2016 - 12:55 du.
  3. március 5, 2016 - 12:55 du.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: