Kezdőlap > General > Tippek, trükkök – PPTP lassú felépülés, KulcsSoft, SBS Console vs. ADUC

Tippek, trükkök – PPTP lassú felépülés, KulcsSoft, SBS Console vs. ADUC


Időnként előjönnek olyan apró kérdések, amelyek megoldása egyszerű, nem érdemes egy teljes cikket rászánni, viszont dokumentálásuk segíthet egy újabb előfordulás esetén.

  1. Adott ügyfélnél jelezték azt a problémát, hogy a PPTP VPN-kapcsolat kiépítése nagyon lassú. Nem maga a kapcsolat, hanem annak felépítése tart a szokásosnál több ideig. A változatosság kedvéért természetesen nem minden gépen.

Szerencsére nem vészes a helyzet. Ahhoz, hogy ismét villámsebesen kapcsolódjon, vagy töröljük a %Windir%\tracing könyvtárból az Explorer_RASDLG.LOG és Explorer_RASAPI32.LOG állományokat, vagy a víruskeresőben a kivételek közé tesszük.

  1. Amennyiben a KulcsSoft kiszolgálót másik gépre telepítjük, a szokásos TCP 1433 porton kívül a dokumentációból hiányzó lánc-szemet ne felejtsük el: tegyük automatikusan indulóvá az SQL Browser szolgáltatást, illetve a tűzfalon engedélyezzük részére az UDP 1434 portot, ha nem akarunk „SQL Server does not exist or access denied” hibaüzenetbe futni (engem is bevitt a sűrűbe a jogosultsági kérdés…)

KulcsSoft-SQL

  1. Az SBS konzolon nem jelenik meg az a felhasználó, amit ADUC-ban felveszünk – ennek orvoslására az msSBSCreationState      attribútumot töltsük ki a Created értékkel.
Reklámok
Kategóriák:General Címke: , ,
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: