Kezdőlap > Windows Server > Essentials

Essentials


Régebben, amikor összehasonlítottuk a különböző kiszolgáló-verziókat, egy érdekes dologra lehettünk figyelmesek: egy olyan képességre, amelyet tartalmazott egy „kisebb” verzió, de hiányzott a nagyobból. S hogy még az elején nevezzük nevén a gyereket: az SBS 2011 Essentials kiadás tartalmazta a kliens-gépek központi mentésének lehetőségét (25 kliens) – a Stardard viszont nem. Az SBS utódaként szánt Win 2012 Essentials szintén tudta ezt a képességet (s ott már 50-re nőtt a menthető gépek száma) – de a többi SKU-ban nincs ilyen lehetőség (megj: s most ne arra gondoljunk, hogy azok nem menthetők 🙂 ).

Ez a központosított felületet (most csak egyik funkcióját emeltem ki) lehet szeretni vagy utálni, de mostantól bekerült a szerepkörök közé, Windows Server Essentials Experience néven. Ennek fényében, aki hiányolta/megszerette ezt a felületet, esetleg a kiszolgáló ezen tudását, mostantól a „nagyobb” testvérekre is feltelepítheti.

A különálló Essentials SKU sem szűnt meg, sőt, néhány új dolog is megjelent (pl. eddig csak ő lehetett az egyedüli DC, mostantól bármekkora hálózathoz lehet csatlakoztatni, ezáltal kisebb telephelyekre nem kell feltétlenül Std). Szintén ezt a vonalat erősíti a BranchCache lehetősége. További infók itt (eredeti MS oldalról pedig itt).

Reklámok
Kategóriák:Windows Server Címke: ,
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: