Kezdőlap > General, Windows Server > WebDav blank page

WebDav blank page


Adott helyen szerettek volna egy Windows 2012-re egy WebDav-ot beállítani. Tudjuk, hogy Windows 2008 esetén egy kis kiegészítőt kell letölteni (32-bites vagy 64-bites), de 2008 R2 vagy 2012 esetén a modul már beépül a telepítő-készletbe, a Server Manager segítségével ki lehet választani a WebDAV Publishing szerepkör-szolgáltatást (Role Service).

A telepítés után létrehoztak egy oldalt, engedélyezték rajta a WebDAV-ot, létrehoztak hozzáférési szabályokat (Authoring Rules), valamint a hitelesítést is átnézték (Authentication). Ezután következett volna az, hogy hátradőlnek, s használják – de nem így történt.

Felcsatolva a megosztást (http://weboldal:port) csont nélkül tudták használni (természetesen olyan gépen, amelyiken a WebDAV Redirector
engedélyezett állapotú), de a böngésző címsorába beírva az elérést csak egy fehér oldalt kaptak. Ellenőrizték a tűzfalat, kipróbálták lokálisan – de változás nem lett. Telepítették az IIS hibakezelőjét, megpróbálták a logot elemezni, de ott csak sikeres események jelentek meg (hibakódok itt).

Segítséget kértek, közösen átnéztük a beállításokat, s ekkor derült ki, hogy valóban szinte minden jól van beállítva, de nincs telepítve a Directory browsing szolgáltatás. Ennek telepítése, valamint engedélyezése szükséges ahhoz, hogy böngészőből is el lehessen érni az állományokat – s valóban, miután ez megtörtént, az ottani kollégák is kipipálhatták a feladatot.

Reklámok
Kategóriák:General, Windows Server Címke: ,
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: