Kezdőlap > General > Újra okostelefon és tanúsítványok

Újra okostelefon és tanúsítványok


Egy Windows Phone 7.x esetén szeretett volna a kolléga egy állományt (pontosabban egy tanúsítványt) átküldeni számítógépről telefonra. Kapásból előbb Bluetooth kapcsolat kiépítését gondolta – amivel elvileg nem is lett volna hiba. Az ellenőrző kód megjelent a laptopon, ezt elfogadva, elvileg máris össze volt kötve a két készülék. A gyakorlatban viszont akárhogy próbálta a Win7 beépített eszközével feltölteni az állományt, nem jött össze.

A neten utánanézve, kiderült, hogy másnak is volt ehhez hasonló gondja, ott egy másik megoldást javasoltak. Ehhez a mobilra az áruházból kell letölteni és telepíteni a „PC File Download” alkalmazást, a laptopon pedig a HFS–t futtatni innen.

Mivel nem egyből sikerült összehozni a dolgot, megpróbálta előkeresni az okostelefon logját – de ez nem került elő. Megpróbált egy „intéző”-t nyitni, azt sem találta meg.

Telefonos segítség-kérés formájában ekkor kerültem a képbe. Kiderítettük, hogy a letöltött alkalmazás és a HFS összelövése remekül együttműködik, abban az esetben, ha az adott hálózati kapcsolaton nincs tiltva a szükséges port. Mivel a kolléga egy olyan wifit használt, amely korlátozásokat tartalmazott, ezért kaphatta a telefonon azt a hibaüzenetet, hogy „Incorrect IP address or too many files”, annak ellenére, hogy 1 állományt próbált átlőni, s többször ellenőrizte a címet is.

Nokia_HFS

Ami a másik kérdést illeti: „Intéző” nincs a WP 7.x-en. Gyakorlatilag minden alkalmazás saját maga rendszerezi a hozzá tartozó adatokat, állományokat – ezért is kereste hiába a kolléga. Ugyanakkor valószínűleg ugyanez a helyzet a naplózással is, főleg „külső” alkalmazások maguk oldják meg – vagy nem…

Reklámok
Kategóriák:General Címke: , , ,
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: