Kezdőlap > General > Print Manager error

Print Manager error


Ebben a cikkben már említettem, hogy Win8-tól kezdve csak a Print Manager eszközünk van a nyomtatók kezelésére. Igen ám, de mi van akkor, ha a géphez való csatlakozás után egy piros, lefele mutató nyíl jellemzi a gép állapotát?

PrintManagementError

Természetesen első lépésben ellenőrizzük, hogy pl. ping segítségével elérhető-e az adott gép (feltételezve, hogy házirendben már engedélyeztük a ping üzeneteket a tűzfalon), ezzel megbizonyosodunk róla, hogy a gép be van kapcsolva. Következő lépésként a Print spooler (Nyomtatási várólista, XP esetén Nyomtatásisor-kezelő) szolgáltatást ellenőrizzük, hogy fut-e. Ha ezzel sem jutunk eredményre, akkor a kliens-gép tűzfalát vegyük górcső alá, lehet, hogy ott nincs jogosultságunk bejutni.

Igen ám, de mi van akkor, ha a fentiek ellenőrzése sem hoz eredményt? Ilyenkor ellenőrizzük le, hogy a \\Gepnev\Print$ megosztáshoz van-e hozzáférésünk. Ha itt 0x80004005-ös hibát kapunk, valószínűsíthető, hogy jogosultsági bajok vannak.

Mielőtt még „szétszednénk” teljesen a rendszert, érdemes elolvasni ezt a cikket. Ezen belül kiemelendő az a rész, amelyik a

Computer configuration / Printers / Allow Print Spooler to accept connections

házirenddel foglalkozik, ugyanis ott elég egyértelműen le van írva, hogy alapértelmezés szerint a spooler addig nem fogad kapcsolatokat, amíg egy helyi nyomtató nem kerül megosztásra vagy egy nyomtató-kapcsolatot (vagyis megosztott nyomtatóra való csatlakozást) nem nyitunk meg.

Aki nem tartományban dolgozik, az a registry-ben a HKLM\Software\Policies\Microsoft\Windows NT\Printers kulcs alatt a RegisterSpoolerRemoteRpcEndPoint nevű REG_DWORD típusú értéket állítsa 1-re.

Ezután nagy valószínűséggel nem lesz gondunk a csatlakozással. A meghajtó telepítés mondjuk egy másik kérdés (s itt főleg a 64-bites vs. 32-bites rendszerekre gondolok), erre esetleg a későbbiekben még visszatérünk.

Reklámok
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: