Kezdőlap > Exchange > Nokia C6 certificate management

Nokia C6 certificate management


Blogomban már szerepelt az Exchange – mobil-eszközök együttműködéséről cikk, most ezzel kapcsolatban egy „apróság” merült fel: a hálózatban lecserélésre került a Root CA. Azokon a mobil-készülékeken, ahol alapból minden tanúsítvány elfogadásra kerül, ez nem okozott gondot, viszont például egy Nokia C6-on ez már nem volt egyértelmű.

A leggyorsabb megoldás az, ha a tanúsítványt (pl. DER) formátumban felmásoljuk a készülékre, majd telepítjük. S itt jön egy lényeges rész: amikor rákérdez, hogy minek a hitelesítésére szeretnénk használni, akkor az Internet mindenképp legyen engedélyezve. Bár a neve csalóka, hiszen igaziból az Exchange tanúsítványának ellenőrzésére fogjuk használni, az Online certificate check nem kötelező, mint ahogy természetesen a VPN sem.

Amennyiben nem a fentiek alapján állítjuk be, úgy a szinkronizálás folyamatában feldobja a tanúsítvány-engedélyező ablakot, ahol látszólag van lehetőségünk csak egyszeri alkalomra, vagy véglegesen elfogadni a tanúsítványt, viszont ez utóbbi választása esetén a szinkronizáció nem valósul meg. Ekkor a Settings/Phone/Phone management/Security settings/Certificate management/Auth certificates menüt kiválasztva, azon belül a feltelepített tanúsítvány Trust settings beállításait érdemes ellenőrizni.

Reklámok
 1. Lotus
  január 16, 2013 - 5:06 du.

  Ezért nem kell supportálni a mindenféle hulladék telefonokat, Áj pid/pad/pod-ot, trágyoidot.
  WP széria, azt kész 🙂

 2. Lotus
  január 22, 2013 - 4:50 du.

  Mi pár ilyen fossal történt szívás után (Nokia szoftverfrissítés, duplikálta a konktaktokat, lehetett mailbox restore-t csinálni) gyorsan aláírattuk a vezetőséggel a támogatott eszközök listáját. Azóta ha beóvakodik egy user trágyoiddal vagy régi nokiával, hangos “tákároggy” kiáltással kikergetjük és hozzávágunk egy marék ramot meg ilyeneket.

 1. március 20, 2013 - 9:34 de.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: