Kezdőlap > General, Windows 8, Windows Server > Computer icon on Windows 2012 Desktop

Computer icon on Windows 2012 Desktop


Egyik kolléga a Windows 2012-n ki akarta tenni az asztalra a Computer (régi nevén My Computer) ikont – s itt nem parancsikonra kell gondolni. Ezt a Windows 8 esetében sem tudjuk olyan sok módon, mint eddig (pl. a Start menüből nem tudjuk kitenni), de az Asztalon jobb egér gomb, Personalize menüponton belül a Change desktop icons, s ott bepipálva a kérdéses ikont megoldjuk a kérdést.

Igen ám, de Win2012 esetében nincs ilyen menüpontunk. Sőt, ha az asztalról előhívjuk a Charm bar-t, s ott a Settings részen rámegyünk a Personalization menüpontra (vagy registry-buherával bevarázsoljuk a jobb klikk alá), akkor ott „This page is not available in this edition of Windows” hibaüzenetet kapunk. Nem kell megijedni, ilyenkor a Desktop Experience képességet kell telepíteni. Igen ám, de ez eddig a képességek között volt, most nincs. Illetve, aki keres, talál: ott van az, de nem a „gyökérben”, hanem el van bújva a „User interface and infrastructure” alá, aminek részei eleve már telepítve vannak, így aki csak azt keresi, hogy hol nincs pipa, könnyedén átsiklik felette.

A képesség telepítése után újraindítás, s máris elérhetővé válik a kívánt menüpontunk, végre ki tudjuk tenni az asztalra a kért ikont 🙂 Természetesen nem állítom, hogy ez a legkönnyebb módja, de akik csak klikkelgetni szeretnek, azoknak megfelel :).

Reklámok
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. október 28, 2012 - 5:59 du.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: