Kezdőlap > General > Checkpoint vs. Cisco VPN

Checkpoint vs. Cisco VPN


Figyelmetlenség miatt nem lett publikálva, de most megteszem… Bár azóta megváltozott a kapcsolódás módja, így nem tudom kipróbálni, de az nem kizárt, hogy év eleje óta megjelent újabb verzió az említett programokból, amelyek kiküszöbölik a hibát.

Egy ügyfél miatt felmerült az igény Checkpoint VPN kliens telepítésére. Letöltve a legfrissebb verziót, azzal szembesültünk, hogy akiknek W7-es gépe volt (teljesen mindegy, hogy x32 vagy x64), a már korábban telepített (és remekül működő) Cisco VPN klienssel összeakad – s ezt főleg az utóbbi alkalmazás futtatása idején tapasztaltuk. A VPN kapcsolat felépül, de sem pingetni, sem csatlakozni nem tudtunk egyik gépre sem.

Lehet, hogy nálunk volt valami elállítás – de ezt a problémát csak a Checkpoint eltávolításával tudtuk orvosolni. Ugyanakkor aki XP-vel vonult, annak nem volt ilyen gondja.

Nem tudom, mennyire játszott közre, hogy az ügyfél az „egyik legnagyobb távközlési szolgáltatónál” (idézet az ISP-től) helyezte el a kiszolgálóit. Az sem volt semmi, hogy másfél hétig tartott a szolgáltatónak megfelelően beállítani a routolást az ügyfél-kiszolgálóhoz – még akkor is, ha az ügyfél alap-infrastruktúra szerverei elég komoly védelemmel voltak ellátva, de szintén ugyanazon ISP (igaz, másik) szerver-parkjában. De a hibakeresés során egy olyan utasítást kaptunk telefonon, hogy adott kiszolgálón, aminek volt egy 192.168.1.x/24 és 10.1.1.y/24 címe, írjuk be azt, hogy:

route add 10.0.0.0 mask 255.255.255.0 10.2.0.1

No comment…

Reklámok
Kategóriák:General
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: