Kezdőlap > General, Wsus > MsE vs. M(s)SE

MsE vs. M(s)SE


Már elég régóta kerestem a választ a kérdésre, hogy mi a különbség a Wsus-ban a termékek között megtalálható Security Essentials és az MS Security Essentials között (KB972696 és KB2310138)? Értelemszerűen, mint a számozásból is látszik, az egyik egy régebbi „termék”, a másik egy újabb – viszont a kliens-verziótól függetlenül magát a vírus-aláírásokat mindkettő frissíti, így nem tudtam 100% eldönteni, hogy miért is van szükség két „termékre”, amikor valójában egyről van szó.

Mivel mindkettő elvégzi a feladatát egyedül is, teljesen felesleges bekapcsolni, hogy mindkettőt töltse le, de van-e különbség, ha csak egyiket vagy csak másikat engedélyezzük?

A választ a napokban kaptam meg, amikor azt tapasztaltam, hogy egyes helyeken frissült a gépeken az MSE kliens az új, 4.0-s verzióra, míg egy másik helyen nem. Ekkor jött ki ugyanis a KB2691905 számú frissítés, amely a MS Security Essentials terméket érintette, konkrétan a motort cserélte le. Ahol nem frissült a kliens, ott csak a Security Essentials frissítése volt bekapcsolva a Wsusban – ezzel tehát megkaptam a választ a felvetésemre J

Reklámok
Kategóriák:General, Wsus Címke: ,
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: