Kezdőlap > General > Újra PDFCreator

Újra PDFCreator


Egy ideje nem volt változás a jelzett program kapcsán, majd március elején kijött az 1.3.0 verzió. Szerencsére akkoriban nem volt időm vele foglalkozni, így a tegnap megjelent 1.3.2-t töltöttem le ma. Közben nem tudtam figyelmen kívül hagyni a sok panaszt, amelyek a .0-ra vonatkoztak – mégpedig annak kapcsán, hogy akarva-akaratlanul egy eszköztárat telepít, amely ráadásul vagy vírussal fertőzött, vagy csak úgy érzékelik a védelmi programok.

A ma letöltött verzió esetén is van érdekesség. Oké, tudom, manapság nem olyan nagy teher egy internetes letöltés, telepítés közben, de ha már offline telepítőt szeretnénk, akkor nehogy már mindenféle hibaüzenettel kelljen birkózzunk. Konkrétan ugyanis egy korlátozott internet-elérés esetén (pl. egy ISA mögött) a telepítés során egy hibaüzenetet kapunk, mely szerint valamit nem tud letölteni, de attól még mehet tovább a telepítés. Ezután valóban egy „tiszta”, csak a szükséges összetevőket feltevő tartalmazó folyamat zajlik le.

Ha viszont az internet nincs komolyabban leszabályozva, akkor az „InstallManager Setup” nevű alkalmazás töltődik le és indul el, ami a SweetIM eszköztárat akarja telepíteni. Nos, ebben a verzióban a licenc-feltételek elfogadásánál a „Decline” már jól működik, magyarul ha nem nyomjuk – mint süket a csengőt – az Enter-t, akkor nem is települ. A másik „ráadás”, amivel viszont nem minden alkalommal futunk össze, a „DriverScanner 2012” is letöltésre kerül, szerencsére ezt sem kötelező telepíteni.

Természetesen az .msi telepítőről továbbra sincs hír… Helyette inkább ilyen baromságokkal haszontalanságokkal foglalkoznak. L

Azt, hogy utólag nem lehet módosítani a telepített összetevők listáját, egy másik rossz pont.

De hogy ne csak rosszat mondjak, kitűnő ötlet – s egyelőre jónak tűnik a megvalósítás is – a PDFArchitect. Ritkán van rá szükség, de amikor igen, akkor pont jól jön… Mondjuk a .1 és .2-ben is voltak foltozásai, hogy ne dőljön a kardjába, de mint tudjuk, tökéletes program nincs…

Reklámok
Kategóriák:General Címke: ,
 1. március 27, 2012 - 2:47 du.

  Hát igen, régen szeretem, de most már nagyon gondolkodom, hogy váltani kéne a nehézkes telepítés miatt. Most a bullzip pdf printert nézegetem, de az csak 10 userig free, bár mióta az office 2010 tud pdf be menteni lehet el is lennének nélküle az emberkék.

  • március 28, 2012 - 6:47 de.

   Gondolom olvastad a múltkori eszmefuttatásom (https://asteriksz.wordpress.com/2011/08/11/pdf-creator/) erről a témáról… Office 2010 valóban jó, de azért a PdfCreator rendelkezik néhány dologgal, ami valóban hasznos.

   • március 28, 2012 - 8:25 de.

    Igen , olvastam és teljesen egyet is értek. A solid -ról kiderült közben, hogy tényleg ingyenes e?

    • március 29, 2012 - 7:29 de.

     Nem, ugyanis kiderült, hogy bizonyos CRM rendszerrel nem tud együttműködni, így ott maradt a PdfCreator… A hibái ellenére még mindig ő vált be a leginkább.

 1. június 8, 2013 - 11:46 de.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: