Kezdőlap > Exchange > Online archive and cached mode

Online archive and cached mode


Egyik felhasználónál felmerült az a probléma, hogy szeretné használni az Online Archív megoldást. Semmi gond, miután körbejártam az előfeltételeket (Outlook verzió és Exchange Ent CAL, itt), engedélyeztem részére.

A gond „csak” annyi volt, hogy látta ugyan a mappát az Outlook-ban, de „A mappa nem bontható ki. A mappacsoportot nem lehet megnyitni. A Microsoft Exchange-kiszolgálóra való bejelentkezési kísérlet nem sikerült.” hibaüzenet fogadta, minden megnyitási próbálkozásra.

Ismét ellenőriztem a jogosultságokat, de mivel OWA alatt csont nélkül tudta kezelni a jelzett mappákat, sejtettem, hogy nem erre van a gond. Egy másik gépen, egy rendszergazda jogú felhasználónál bekapcsolva ugyanezt az opciót, gond nélkül összejött. Sőt, ugyanezen a gépen, „Run as…”-al a problémás felhasználó nevében futtatva a levelező-klienst, szintén láttam a mappát.

Próbaképpen egy másik gépen is telepítettem ugyanazt az Office verziót. Bejelentkezve az adott felhasználóval, beállítva az Outlook-profilt, majd elindítva a programot szintén jól működött. Már-már azt hittem, hogy teljes Windows-profilt kell töröljek az illető gépén, amikor a net folyamatos böngészése között véletlenül rábukkantam a megoldásra.

A gond ott van, hogy (csak bizonyos esetekben!!!) az Outlook kapcsolat nélküli mód (Cached mode) „kiüti” az Arhív mappákat. Magyarul, ha be van kapcsolva a Cached mód, akkor nem engedi megnyitni őket. Ha nincs, akkor viszont megnyílik előttünk az online arhív világa. Sőt, továbbmegyek: nem elég, hogy egyszer kikapcsoljuk, majd utána vissza. Számomra legalábbis a megoldás az volt, hogy bekapcsolt Cached mód, de nem futó Outlook esetén törölnöm kellett az .ost állományt (alapértelmezetten C:\Users\%User%\AppData\Local\Microsoft\Outlook alatt), majd ezután el lehetett indítani a levelező-programot. Mivel az .ost ismét létrejön és szinkronizál, nem veszítettünk semmit – de mostantól kibontható lesz az online arhív fiókunk is. Egyszerű, nem? Végül is csak egy pár hajszálamba került J

Reklámok
 1. JoeP
  január 25, 2012 - 9:19 du.

  Mondhatni tipikus. 🙂

  • január 26, 2012 - 8:29 de.

   Izé.. értsem akkor azt, hogy akkor ez nem is olyan ritka?

 1. március 5, 2012 - 8:55 de.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: