Kezdőlap > Exchange > Exchange remove error

Exchange remove error


Egy újabb segítség-kérés során, melynek végcélja szintén egy Exch 2003-2010 átállás, belefutottunk egy érdekes hibába.

Már a régi Exch 2k3 organizáció is két szerveres volt, de abból a régebbi már bőven használaton kívül. Mivel viszont érdemes tiszta lappal indulni, előbb azt akartuk megszüntetni, rendesen, AD-bejegyzéseivel együtt – szóval, ahogy a nagykönyvben meg van írva… Ennek érdekében elindítottuk az Exchange telepítő-varázslót, ő viszont egyből azzal fogadott, hogy még létezik rajta postafiók, így nem tudjuk folytatni az eltávolítást.

Természetesen tudtuk, hogy minden postafiókot el kell róla mozgatni. Ez már rég megtörtént, egy kivételével, amit sehogy nem tudtunk onnan elvinni – de már azt sem bántuk, ha az megszűnik. Ami furcsa: nem találtuk meg az AD-entitást sem, amihez ez hozzá volt kötve. S ami a legszebb – utólag kiderült, hogy nem is az adott fiók okozta a bajt.

Nem írom le a teljes keresés menetét, amely során próbáltuk megtalálni a ludast… Volt ott alap-keresés (olyan gépen, amelyiken van ADUC és System Manager is, postafiókkal rendelkező felhasználó keresése), Exchange attribútumra keresés – de végül az Ldp segített, ott derült ki, hogy két, postafiókkal nem, de Exch-tulajdonságokkal rendelkező AD-fiók okozta a bajt. Miután ezek Exchange-tulajdonságait megszüntettük, az eltávolítás máris sikeresen lezajlott. (Egy kis összefoglaló itt, a lekérdezések során szükségünk lesz a System Managerből kiolvasható pár adatra: Exchange organizáció neve – általában a cég neve, az adminisztratív csoport neve – alapértelmezetten First Administrative Group, valamint az eltávolítandó kiszolgáló Netbios neve.)

A következő lépés a konnektorok rendbetétele volt, hiszen egy csomó Lotus/Novell/stb. maradvány-konnektor szerepelt a listában. Ezeket nem lehet könnyen, a grafikus felületről eltüntetni, ezekhez az AdsiEdit kellett, ezen belül is a Konfigurációs partíció. A teljes útvonal: Configuration>Configuration>Services>Microsoft Exchange>”Organization”>Administrative groups>”First administrative group”>Routing groups>”First routing group”>Connections.

Miután eltakarítottuk a régi kiszolgálót, következhetett az új telepítése…

u.i. egy kis apróság: hozzá se fogjunk az eltávolításhoz, ha nincs telepítőnk (lásd itt) J

Reklámok
Kategóriák:Exchange
  1. JoeP
    november 8, 2011 - 7:24 du.
  1. november 9, 2011 - 6:47 du.
  2. november 16, 2011 - 1:58 du.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: