Kezdőlap > General, Virtual Server/Hyper-V > XP Mode programs „Start in” folder

XP Mode programs „Start in” folder


A múltkori cikkem kapcsán felmerült az a kérdés, hogy miként tudunk futtatni úgy XP Mode-ban programokat, hogy azok indítási helye adott mappa legyen. Konkrétan a különböző banki programokra irányult a kérdés, ahol a magyar piacon létező néhány keretprogramot olyanok, hogy úgy kell őket futtatni, hogy azok az indítás helyéről töltsenek be alap-adatokat.

Erre egy megoldás lehet az, ha az indítás helyén létrehozunk egy kötegelt állományt (.bat vagy .cmd), amely egyetlen sorban tartalmazza az indítandó programot (pl. @C:\WELECTRA\BIN32\electra.exe). Mivel alapértelmezés szerint a futtatható állományok mindig azt a könyvtárat tekintik alapnak, ahonnan elindítottuk őket, ez megoldja a problémánkat. Létrehozunk egy parancsikont, ami az előbb elkészített kötegelt állományra mutat, s ezt betesszük az All Users/Start menu-be, aminek köszönhetően kis várakozás után megjelenik „kint” is. Ha mégsem, indítsuk újra a virtuális gépet – ekkor biztosan megjelenik a W7 megfelelő menüpontjában.

Eddig tart az elmélet. A valóság viszont néha ennél sokkal durvább. Ugyanis valamilyen agyament programozó azt gondolta, hogy adott bank esetén a könyvtár nevében zárójel is szerepeljen – nos, ezt a RAIL komponens nem minden esetben szereti (még nem találtam egy rendszerességet). Ilyenkor előbb érdemes tisztába tenni az állomány-rendszert (pl. átnevezéssel).

A fenti feladatsort szinte minden bank esetén el kell játszani: létrehozni a futtatható állományt, majd arról egy parancsikont a Start menübe. Ezután még a jogosultságokat érdemes ellenőrizni, majd jöhet az éles tesztelés.

Reklámok
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: