Kezdőlap > Exchange > Exchange 2010 SP1 RU6

Exchange 2010 SP1 RU6


Mint vártam, valóban a múlt hét pénteken megjelent az Exchange 2010 SP1 RU6. Bár igaz, hogy a letöltésnél (s még egy pár helyen) nem írja, hogy SP1-re való, de a verziószám alapján ez kideríthető. Sőt, szerencsére a telepítésnél is kiírja, hogy ő bizony valóban az SP1-el felvértezett kiszolgálóra telepítendő.

Habár pénteken már telepítettem, sajnos csak ma tudtam érdemi teszteket kérni – s, bár a javítási listából már látszott a keresett folt hiánya, beigazolódott, hogy az email-eldobási gondot (amit a már hivatkozott cikkben írtam le) valóban nem orvosolja.

A jó hír ellenben az, hogy a fórumra történt visszajelzés alapján kiderült, hogy az MS ismeri a problémát, s hamarosan megoldás is kerül rá. Addig is egy kerülő-megoldást javasol: ”Adding transport rule to remove subject header if subject field has invalid charset”.

Ha ez valakinek kínai, lefordítom: létre kell hoznunk egy szállítási szabályt, így. A „Conditions” oldalon válasszunk magunknak megfelelő feltételt (ki-ki a maga bonyolultsági igénye szerint, feladó alapján történő szűréstől a reguláris kifejezésekig). Ezután az „Actions” lapon kiválasztjuk  a „Remove header” lehetőséget, majd ott a „Subject”-et beírva (idézőjelek nélkül) máris letöröltük a tárgy mezőt, így a levelek áramlásának már semmi akadálya. Ha általában egy helyről, egy adott tárggyal érkező levelekkel van baj (mint az adott esetben), akkor a „Set header with value” opció is szóba jöhet, az értékhez be tudjuk írni az adott email-típusok tárgyát.

Most már tényleg hátradőlhetünk, s a beígért folt megjelenéséig ebben a formában kapjuk a leveleket…

Kategóriák:Exchange
  1. december 19, 2016 - 9:19 du.

    cső, ez most Nálam felbukkant egy regebbi rendszerben (xchg2010 sp3), nem tudod esetleg h lett külön patch hozzá?

  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: