Kezdőlap > Exchange > Exchange 2010 Backup vs. System state

Exchange 2010 Backup vs. System state


Egy érdekes mentési jelenség tanúja voltam nemrég.

Adva van egy Exchange 2010, amelyet a Windows 2008 R2 beépített Windows Backup programjával mentenek a kollégák. A gond ott kezdődött, hogy bár a program mindig sikeres mentést jelzett, s az adatok valóban ott voltak az adott helyen, a levelezőszerver logjai nem kerültek törlésre, helyette az Exchange VSS Writer kategóriába az MSExchangeIS bedobta a 9782 hibát:

Exchange VSS Writer (instance 23167446-af96-467e-942f-ca078c521b8d:6) has completed the backup of database ‘Mailbox Database’ with errors. The backup did not complete successfully, and no log files were truncated for this database.

Majd az ESE írt a ShadowCopy kategóriába egy 2007-es hibát:

Information Store (728) Shadow copy instance 6 aborted.

Nem igazán volt egyértelmű a hiba oka. Hiszen a mentés egyértelműen sikeres – de mégis, valamiért a VSS hibára fut. A vizsgálódás kimutatta, hogy sem jogosultsági, sem kapacitás-gondok nincsenek. Sőt, felmerült egy olyan gondolat is, hogy nem szereti az UNC útvonalat, így iSCSI-val kapott egy helyi lemezt – de a hibák nem tűntek el, s a logok csak gyűltek…

Ekkor egy ötlettől vezérelve a mentendő adatok kijelölésére terelődött a figyelem. Kiderült, hogy a rendszer visszaállításának könnyebbsége miatt be lett jelölve a System state is. Ha ezt a pipát megszüntettük, máris sikeres mentésnek lehettünk tanúi, logtörléssel együtt, ahogy a könyvben meg van írva.

S ha már itt tartunk, talán érdemes megjegyezni azt is, hogy úgy tűnik, elég egy adatbázist kijelölni, mert automatikusan ment minden olyan adatbázist (a Public Folder adatbázisán kívül), ami azon a köteten van… Ez utóbbit viszont szintén be kell jelölni, ha menteni akarjuk. Ez valószínűleg kötődik a VSS plug-in azon tulajdonságához, hogy kötet-szintű mentést végez (MS cikk). Sőt, pontosítsunk tovább: ez nem jelenti azt, hogy minden más mappát, ami azon a köteten van, automatikusan ment, még ha nincs is kijelölve – ő csak Exchange mappákkal foglalkozik…

Reklámok
Kategóriák:Exchange
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: