Kezdőlap > Virtual Server/Hyper-V, Windows 7 > VMM 2008 R2 SP1 vs. Error 3140

VMM 2008 R2 SP1 vs. Error 3140


Adott probléma kapcsán (erről majd a későbbiekben fogok írni, ha megvan a megoldás) le akartam tesztelni az SCVMM terméknek a P2V konverzióját – de nem a már jól bevált, kipróbált online konverziót, hanem az offline változatot.

Erre egy nemrég frissen telepített Windows 7 fizikai gépet szemeltem ki. A P2V varázsló lépésein végigmenve, örömmel vettem észre, hogy már a varázsló figyelmeztet arra, ha a konvertálandó gép hálókártya-meghajtója nincs az általa ismert listában, s a megoldást (másoljuk a „%ProgramFiles%\Microsoft System Center Virtual Machine Manager 2008 R2\Driver Import” könyvtárba) is helyben közli.

A varázsló sikeres lefutása után viszont a feladat futtatása dobta be a törölközőt. Konkrétan elindult, majd az 1.3.1 lépésnél, 40%-nál kiírta, hogy Error 3140. Ennyi. A hivatalos fórumon a VMM CA (Configuration Analyzer) futtatása van javasolva, de tovább keresgélve, egy cseh kolléga oldalán olvasható a helyes megoldás.

A probléma gyökere ott rejtőzik, hogy a VMM által offline konverzióra használt rendszerindító nem fér bele a W7 telepítése során létrehozott 100 MB rendszerpartícióra. (Angolul a System és a Boot, magyarul Rendszer és Rendszerindító feladatkörrel jelölt partíciók esetén előbbi tartalmazza a rendszer indításához szükséges boot mappa, bootmgr elemeket, míg az utóbbi magát a Windowst.)

A megoldás a következő lépésekből áll:

  1. Emelt szintű jogokkal futtassuk le az alábbi parancsot: bcdboot c:\windows /s c:

Ekkor megtörténik a rendszerindító állományok C: meghajtóra másolása, létrejön a rejtett boot mappa és bootmgr állomány.

  1. Jelöljük meg a C: partíciót aktívként
  2. Indítsuk újra a gépet, majd ezután ellenőrizzük le, hogy a C: meghajtó lett a Rendszer feladatkörrel ellátott partíció

Ha ezután ismét futtatjuk a P2V konverziót, akkor már nem fogunk az említett hibába ütközni – esetemben más gond jelentkezett, de az már más történet J

Reklámok
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. december 2, 2011 - 10:08 de.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: