Kezdőlap > General > Remote KVM vs. iKVM

Remote KVM vs. iKVM


Nemrég összefutottam egy APC AP5202-es KVM kapcsolóval, aminek az elején található egy RJ-45-ös csatlakozási pont. A kézikönyvben ez a Remote Console nevet viseli, s egyetlen félmondatot kivéve mindenhol úgy hivatkozik rá, mintha távolról, hálózatról lehetne használni. Ugyanakkor, ha csatlakoztatjuk a hálózatra, nem kezd el semmi világítani: sem a hálózati eszköz portja, sem a KVM. Sőt, a beállítások között sem találunk ip-cím vagy ehhez hasonló beállítási lehetőséget.

A márkaszervizek nem tudnak segíteni, nem ismerik az eszközt. A hivatalos magyarországi képviselet első körben szintén bedől a csapdának, majd miközben próbálom rávezetni őket, hogy eddigi információim alapján esetleg másról lehet szó, kiderül, hogy valóban megtévesztő a megnevezés.

Röviden a turpiság: létezik egy Console Extender nevezetű eszköz, amely segítségével kb. 150 méteres távolságot lehet áthidalni a KVM és a billentyűzet/egér/monitor között, s gyakorlatilag ez kommunikál egy sima hálózati kábellel a KVM-el.

Az a technológia, amire mi gondolnánk, a KVM over IP vagy iKVM nevet viseli – ilyenkor egy böngésző vagy egy segéd-program segítségével valóban távolról, hálózaton keresztül tudunk a KVM-re csatlakozni. De ahhoz természetesen olyan KVM-re is van szükségünk… J

Kategóriák:General
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: