Kezdőlap > General, Windows 7 > Toshiba Tecra A8

Toshiba Tecra A8


Egy érdekes hibába futottam bele. Adva van a Toshiba címben is említett üdvöskéje – nem mai darab, de nem is olyan rossz. A gond vele ott van, hogy ha Windows 7 kerül rá, akkor előfordulhat, hogy hiába telepítjük a Toshiba oldaláról hozzá megfelelő Realtek hangkártyát, nem hajlandó megszólalni. Látszólag minden ok, megjelenik a hangerő-szabályzó csúszka, lehet állítani, tiltani/engedélyezni – de hangot, azt nem ad ki. Sőt, a fülhallgató kimeneti csatlakozóján sincs jel.

Azért is trükkös a dolog, mert első blikkre a szerviz tesztelése is azt hozta ki, hogy a hangkártya fizikailag tönkrement. Ennek ellentmond ugyan, hogy a mikrofon-bemenet teljesen jól működik, látszik, hogy érzékeli a hangot – de a kutya nem itt van elásva.

A megoldás: XP-t kell feltenni rá, s abból szabályozni – pontosabban engedélyezni a hangkártyát. Ugyanis, ha XP alatt letiltjuk, akkor egy másik XP (ugyanazon a gépen, de ott mondjuk középszintre van állítva a hangerő) szintén néma lesz, amíg ismételten nem tiltjuk, majd engedélyezzük a hangot. Sajnos ez a megoldás W7 alatt nem járható – tehát ott hiába tiltjuk, majd engedélyezzük, a hangszóró néma marad… Ez utóbbi esetben XP alatt engedélyezzük (s ez a lényeg), majd utána elindítva a W7-et máris vidámabbak vagyunk J

Reklámok
Kategóriák:General, Windows 7
 1. augusztus 26, 2011 - 10:28 de.

  Pontosan. 🙂 Ez volt az a pont, amikor azt mondtam a nejemnek, hogy akkor most adja vissza ezt a roncsot a munkahelyén és kérjen egy másik laptopot.

  • augusztus 26, 2011 - 10:31 de.

   Ugyanilyen volt neki is? 😉

 2. augusztus 26, 2011 - 10:29 de.

  Jézusom. Mi lett ebből a szerencsétlen névből?

 3. JoeP
  augusztus 26, 2011 - 10:59 du.

  Az A8-ban nem vagyok biztos – és már nem is leszek, mert visszaadta – de egy nagyon régi, viszont a kor színvonalához képest nagyon tiptop laptop volt. A szindróma viszont pont ugyanez volt: nem akart megszólalni a hangkártya, pedig látszólag minden működött.

 1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: