Kezdőlap > Exchange > Mail for Exchange és Exchange 2010

Mail for Exchange és Exchange 2010


Egy Exchange 2003 – 2010 migráció teljes mivoltához hozzátartozik a mobil eszközök átállítása is.

Előbb egy Nokia E61, régi, 1.x-es MfE-el felszerelt készülékkel próbálkoztam. Hogy tudjon együttműködni az Exch 2010-el, legalább 2.09-es alkalmazás kell, így felkerült rá a legújabb, 3.0. Természetesen a verzióváltás során a telefon nem csak az összes levelezést, de az összes beállítást is elveszítette, így új beállításokra/szinkronizációra volt szükség. Eleinte a régi, még működő szerverrel próbálkoztam, s elég hamar a fejemnek lettek vágva a hibaüzenetek.

Connection Error -4161 vagy 4287

Mail For Exchange Error -15032

Error Occurred During Connecting

Ez még a hibás kapcsolódási pontnak volt köszönhető – amíg rájöttem, hogy a létező adatkapcsolati pontok közül melyik működik, s melyik nem.

A működő kapcsolódási pont keresése során merült fel bennem, hogy ha már lúd, legyen kövér alapon ne a régi kiszolgálóval kísérletezzek, hanem egyből az újat célozzam be.

A postafiókot áttettem a másik szerverre, de szinkronizáció során a HTTP Server Error 500: Internal Server Error hibával szállt el. Mielőtt még túlzottan elmélyedtem volna a hibába, szerencsére megnéztem az Exchange 2010 kiszolgáló Application eseménynaplóját, s itt tűnt fel, hogy a mozgatás során milyen hibaüzenet keletkezett:

Exchange ActiveSync doesn’t have sufficient permissions to create the “CN=…,OU=…,DC=…” container under Active Directory user “Active Directory operation failed on …DC…. This error is not retriable. Additional information: Access is denied.

Active directory response: 00000005: SecErr: DSID-03151E07, problem 4003 (INSUFF_ACCESS_RIGHTS), data 0″.

Make sure the user has inherited permission granted to domain\Exchange Servers to allow List, Create child, Delete child of object type “msExchangeActiveSyncDevices” and doesn’t have any deny permissions that block such operations.

Details:%3

Ugyanezt a postafiókot ha megpróbáljuk egy Nokia C7-ről, vagy ezen az oldalon ellenőrizzük, akkor előbbi esetben Server Error 403-at, utóbbi esetben pedig az alábbi hibát kapjuk:

403 – Forbidden: Access is denied.
You do not have permission to view this directory or page using the credentials that you supplied

Egyértelmű, hogy jogosultsági probléma. De ha nem ismernénk az eseménynaplóbeli üzenetet, akkor elég nehéz lenne kitalálni, hogy kinek és mire nincs joga L Amint az AD-ban beállítottam, hogy a jogosultság öröklődjön (vagy elég lenne a hibaüzenetben szereplő jogok engedélyezése), máris megindult a szinkronizációs folyamat J

Reklámok
Kategóriák:Exchange
 1. július 12, 2011 - 5:28 du.

  Erdekes, ez mar a masodik-harmadik dolog itt a blogon, amin en is tul vagyok mostansag, de mindig csak kesobb irod meg, mint ahogy en is rajovok, erre pl. iden aprilisban. Nem tudnad hamarabb kitalalni, hogy nekem mar ne kelljen? 🙂

  • július 13, 2011 - 5:54 de.

   Dehogynem. Csak hát ahogy az átállás folyik, úgy írogatom 🙂
   Miről óhajtod a következő cikket? 😉

 1. november 16, 2011 - 1:58 du.
 2. október 26, 2012 - 10:45 de.
 3. január 16, 2013 - 12:45 du.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: