Kezdőlap > Uncategorized > Sentinel hardware key

Sentinel hardware key


Egy régi adósságomat törlesztem most ezzel a cikkel.

Adva van egy magyar fejlesztésű program, amely hardveres kulcsot használ. A kulcs használatához a Sentinel programcsomag telepítése szükséges, amelynek a használata viszont egyes különleges helyzetekben ütközhet már meglévő alkalmazásokkal. Azt kell tudni, hogy a Sentinel csomag igazából több részre bontható, magára a meghajtóra, valamint az őt kezelő  Sentinel Protection Server és Sentinel Keys Server alkalmazásokra.

A Sentinel Keys Server alapból a 7001 és 7002 portokat használja, de ez természetesen módosítható a Program Files\Common Files\SafeNet Sentinel\Sentinel Keys Server alatt található sntlconfigsrvr.xml állomány segítségével. Ezek a portok meg is feleltek volna – de, hogy ne legyen egyszerű az élet, mivel az adott helyen SafeNet USB SuperPro/UltraPro kulcs volt fizikailag, így a Sentinel csomagnak az SPS részére volt szükség.

A Sentinel Protection Server-nek (SuperpPro, UltraPro kulcsok) a 6002 http port átírására használjuk a Program Files/Common Files/SafeNet Sentinel/Sentinel Protection Server mappában található LoadServ.exe programot – elméletileg. Gyakorlatban viszont sajnos nem írja át, helyette sokkal egyszerűbb bemenni a „%ProgramFiles%\Common Files\SafeNet Sentinel\Sentinel Protection Server\WinNT” mappába, s itt átírni a sntlconfigsrvr.xml állományt, ezen belül is a ConfigureLicenseMonitorPort szakaszt. Itt beállítottam a 7006-ot, s máris azon szolgálja a kéréseket.

Egy elég jó leírása a csomagnak itt található.

Reklámok
Kategóriák:Uncategorized
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: