VAMT 2.0


Egy ideje szívtam azzal a problémával, hogy a saját gépemre telepített VAMT 2.0-ba fel tudtam venni a különböző kulcsokat, tudtam ellenőrizni, de amikor a “Refresh Product Key Data Online” opciót választottam, a “Remaining Activation Count” oszlop értéke változatlanul “<not available>” maradt.

Ugyanakkor tudtam, hogy a VAMT 1.2-ben helyesen jelennek meg a kért értékek.

Most, hogy elkezdtem komolyabban foglalkozni az Office 2010 telepítés/aktiválásával, ismét beleütköztem a problémába. Utánajártam, s kiderült, hogy van megoldás: a program írója nem gondolt az Egyesült Államokon kívül élőkre, így a program helyes működéséhez előbb

– W7-en a Region and Language/Formats fülön a Format-ot,

– XP esetén Regional and Language Options/Regional options fülön a Standards and formats-ot

kell  átállítani English (United States)-re, majd utána indítani az alkalmazást – s máris vidáman le tudjuk kérni az adatokat.

Amit még érdemes tudni:

– mivel winhttp-t használ (az IE beállításait), ha proxy mögött van, nem tud feldobni egy hitelesítő-ablakot, így elhasal az MS-el való kapcsolatfelvétel

– ha MAK proxy-t használtunk, az elmentett Confirmation ID-ket ismét hozzá tudjuk rendelni a gépekhez (ha valamiért “kiestek” belőle – pl. átváltottunk KMS-re), de a már csökkentett MAK-értéket növelni nem tudjuk (magyarul: nem tudjuk “visszaadni” MS-nek a már nem használt kulcs-mennyiséget). Ha kifogytunk, akkor viszont lehet írni a Microsoft-nak, ők tudják növelni a mennyiséget.

Mivel a cégünk részt vesz a Microsoft Partner Programban, az egyik kollégám kérdésére körbejártam a licensz-kulcsok problémáját is: ugyanis van egy kulcsunk az MPN-en belül, illetve ugyanarra a termékre van egy MSDN kulcsunk is.

A helyes használat azt követeli meg, hogy a két kulcsot a megfelelő, hozzá tartozó programhoz használjuk. Tehát az MSDN esetében a fejlesztők használhatják a programot, illetve a hozzá tartozó kulcsokat, míg az MPN (Microsoft Partner Network) esetén az onnan letöltött program/kulcs párost lehet használni a cég belső gépeire. Míg az MSDN korlátlan számú használatot enged meg (a fejlesztői gépeken!), addig az MPN a kompetenciának megfelelő számú gépet licenszel – természetesen mindkettő a partnerség ideje alatt.

A fentiek fényében érthető, hogy az MSDN-ben szereplő kulcsok miért viselik a “Retail” elnevezést (ami az FPP-re jellemző).

Az MPN-ben részt vevők sajnos nem tudnak KMS kulcsot kérni/kapni, meg kell elégedjenek a MAK kulcsokkal – s ha elfogy, írhatnak az “MPNEmea” névvel jelzett MS címnek (mármint annak, aki valóban EMEA régiós 🙂 )

Reklámok
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. június 18, 2012 - 2:38 du.
  2. augusztus 22, 2012 - 9:10 de.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: