Kezdőlap > General > Adobe Reader X

Adobe Reader X


Nemrég megjelent a címben is említett termék, ma elkezdtem vele foglalkozni.

A furcsa az volt, hogy az Adobe holnapján, ha XP-t választunk, nem ajánlja fel ezt  verziót – de ettől függetlenül fel lehet rá telepíteni. A telepítője is kisebb, mint a 9.x-é, másrészt a kinézete is számomra jobban le van tisztulva.

Ami a központi telepítést illeti, hivatalosan egy ingyenes licensz-kérés után lehetne letölteni, de innen már most letölthető az .msi állomány. Ami a testreszabást illeti, egyrészt lehetne a “Customization Wizard for Acrobat & Reader X” programot hasznáni, de ez még nem publikus béta, majd december közepére várható, vagy a szokásos módszert követni, azaz saját házirend-kiegészítőt hozunk létre, amivel a registryben turkálunk.

Ez utóbbi esetben alapfeladat az EULA elfogadása, ami (mivel a program 32-bites) 64-bites rendszer esetében nem a HKLM, hanem a HKCU-ban keresendő, pontosabban HKCU\Software\Adobe\Acrobat Reader\10.0\AdobeViewer kulcs alatt egy Dword típusú, EULA nevű értékben. Ennek értelemszerűen 1-es értéket kell adni. 32-bites rendszer esetén a HKLM-et is megeszi (mint az eddigi verziók).

A másik, amit ki szoktam iktatni, az automatikus frissítés-keresés, ebben nincs változás, a plug-ins könyvtárból az Updater.api-t máshova helyezve egyből megoldódik ez a problémánk is.

A régebbi cikkem, ami még a 9.x-re vonatkozott, itt található meg, míg további testreszabási lehetőségek itt.

u.i. Közben kiderült, hogy (az Adobe által is elismerve) van egy érdekes hiba az új verzióban: egyes esetekben akár jogosultsági hibára hivatkozva (ez a gyakoribb), akár Runtime error hibával nem nyitja meg az állományt. Ez (tapasztalatom alapján) főleg Junction könyvtárak esetén történik: ha közvetlenül a link alatti állományt nyitjuk meg, akkor Runtime, ha mélyebb könyvtárakban, akkor jogosultsági hiba keletkezik. Megoldása: az állományt az “igazi” helyén nyissuk meg.

Kategóriák:General
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. június 15, 2011 - 10:02 de.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: