Kezdőlap > Windows 7 > “Task category” szürke

“Task category” szürke


Még nem állítom, hogy teljesen ismerem az „új”, Vista/W7 alapú eseménynaplót. Ennek köszönhetem azt, hogy még érnek meglepetések – mint a minap is.

 

A feladat adott volt: szűrjük le az eseménynaplót adott típusú eseményekre, konkrétan az állomány-rendszer naplózásával kapcsolatosan. Természetesen ezt többféleképpen meg tudjuk oldani, egyik megoldása az lehet, ha az események azonosítói alapján hozzuk létre az egyéni nézetet. Ehhez a következő eseményeket figyeljük:

 

4656 Objektum-leíró kérés történt

4658 Egy objektum leíróját bezárta a rendszer

4660 Egy objektum törlésére került sor

4663 Egy objektum elérésére történt kísérlet

4685 Egy tranzakció állapota módosult

4985 Egy tranzakció állapota módosult

 

Mindegyikről bővebben itt lehet olvasni.

 

A másik lehetőség az, ha nem tudjuk az események azonosítóit, de látjuk azt, hogy a Feladatkategória oszlopban Fájlrendszer van. Ekkor természetesen azt próbálnánk meg, hogy erre az oszlopra szűrjük le a naplót – de itt van egy kis buktató Meglepődött. Ugyanis azt kell tudni, hogy a feladatkategóriák gyakorlatilag al-kategóriaként működnek, adott eseményforrásokon belül létez(het)nek csak. Közvetlenül nem tudjuk kiválasztani őket a szűrésben, mert szürke a lenyíló menüt tartalmazó sor.

 

A megoldás az, hogy előbb az eseményforrást választjuk ki. S itt jön a csavar: tudjuk, hogy nem mindenik eseményforrásnak van ilyen jellegű kategóriája, tehát csak a megfelelőt kiválasztva válik aktívvá a menü. Sőt, továbbmegyek: ha két olyan eseményforrást választunk ki, amelyeknek külön-külön lenne feladatkategóriája (pl. a Search és a Microsoft Windows Security auditing), ismét szürke sorral találjuk szembe magunkat – tehát kizárólag egy eseményforrás esetén tudunk csak szűrni.

 

Ennek fényében az eredeti feladatunk másik megoldása a Microsoft Windows Security auditing / File system eseményforrás/feladatkategória páros. Kacsintó

Reklámok
Kategóriák:Windows 7
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: