Kezdőlap > Exchange > Email tracking

Email tracking


Adott ügyfélnél történt hibabejelentés kapcsán felmerült az a kérdés, hogy miként derült ki egy kollégának a saját email-címe, ha a beérkező üzenet egy nyilvános email-címre lett küldve. Utánajárva a problémának, kiderült, hogy a küldött levélhez kért olvasás-visszaigazolás a személy saját címét tartalmazta – így a hibabejelentő a továbbiakban azt használta.

Nos, igen. Itt is esett már róla szó, hogy egy általános email-címet miként tudunk kezelni – például az info@cegnev.hu címet. Természetesen több megoldás is létezik, mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya.

Jelen esetben az ügyfél a nyilvános mappás megoldást választotta – de a kényelem miatt a felhasználók kiharcolták, hogy az ide beérkező levelek továbbításra is kerüljenek adott csoportnak, s mindenki a saját postaládájában nézi meg a leveleket (ha csak a Nyilvános mappát használták volna, akkor nem történt volna baj).

Igen ám, de ezzel máris biztonsági rést verhetünk a pajzson. Ugyanis igaz, hogy az Office XP (2002)-es verziótól kezdve a nyomkövetés visszaigazolásánál három opció van (Soha, Mindig, Rákérdez), de ha valaki Office 2000-el nézi még, akkor ott bizony csak két lehetőség van (Soha, Mindig). S ha valakit zavar a folyamatosan felpattanó ablak, s átállítja a „Mindig” válaszra (vagy netalán céges házirendben ez van előírva), máris a saját, belső email-címéről ment ki a visszaigazolás. Tehát máris egy potenciális lehetőség „élő” email-címek begyűjtésére…

Jelen esetben is ez történt. A hibabejelentő a levélben kért olvasási visszaigazolást, ez a levél beesett a nyilvános mappába, majd onnan ment egy másolat az adott csoportnak. A csoport adott tagjánál pedig a nyomkövetésnél „Mindig” opció volt kiválasztva – így máris ment egy olvasás-visszaigazolás, a saját email-címével. Megjegyzem, ugyanez érvényes akkor is, ha nincs közbeiktatva nyilvános mappa (tehát „csak” nyilvános email-címmel rendelkező csoportról beszélünk), ugyanis a csoport minden tagjára egyenként érvényesül a nyomkövetési beállítás, ami a levél-olvasó elsődleges email-címéről kerül elküldésre.

Reklámok
Kategóriák:Exchange
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: