Kezdőlap > General > Virtual Server on DC

Virtual Server on DC


Egy DC-re akartam telepíteni a Virtual Server 2005-t. Csont nélkül felment, viszont a VS saját eseménynaplójában két figyelmeztetés is jelentkezett, ami minden szervíz-újraindításnál megjelent: 1130 és 1136.

Kis keresés az interneten, s máris a KB890893 alapján ki lehet a hibákat küszöbölni. Illetve mégsem. Confused Ugyanis az ott leírtak nem elegendőek a megoldáshoz. Hmm… Semmi gond, tovább keresgélve, kiderült, hogy még egy jogosultsági probléma van:

" Error: 0x80072098 – Insufficient access rights to perform the operation. – Neither the solutions posted worked for me (Windows 2003 SP1 and Virtual Server 2005 R2). Whenever the Virtual Server service started, it always tried to re-write the service principle names it needed. To really fix it, I had to follow the ADSIEDIT instructions but instead of adding the values, I hit the Security tab next to Attribute Editor, then added the "NETWORK SERVICE" and give it Read and "Validated write to service principal name" rights. "

Megvolt a megoldás, már csak életbe kellett léptetni. Igen ám, de az operációs rendszer nyelve magyar. Aki ezt kitalálta, hogy szerver-oprendszert magyarítani… Angry Mindegy, próbáljuk meg. Először is találjuk meg az SPN magyar megfelelőjét. Súgó: egyszerű szolgáltatásnév. Rendben. Akkor már a jogosultságot keressük meg, nem lesz gond, hiszen csak a listát kell végigmazsolázni, s keresni egy megfelelőnek tűnő fordítást. S íme, aki keres, talál Wink: Érvényesített írás egyszerű szolgáltatásnévre. Ez megoldja a 1130 hibát, a másikat viszont (1136) már a "ServiceConnectionPoint objektumok létrehozása", illetve "… törlése" jogosultság oldja meg.

Reklámok
Kategóriák:General
  1. Még nincs hozzászólás.
  1. No trackbacks yet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: